Sådan renser du dine ører uden brug af vatpinde

Hvordan rengør du dine ører uden brug af vatpinde? Svaret kan være at bruge en simpel ørespray!

Du har sikkert fået det at vide før: Du må ikke bruge vatpinde til at fjerne ørevoks!

Alligevel gør mange det, da det jo føles så godt. Og desuden kan man se, om der er “gevinst” med det samme. Sandheden er bare, at ørevoksen har en funktion, og derfor er der af en årsag. Ørevoksen smører nemlig øret og virker antibakteriel. Uden ørevoks ville dine ører føles tørre og ofte klø meget.

Når du fjerner ørevoksen, bliver øret altså tørt, hvilket får det til at klø. Når du herefter stikker en vatpind ind i øret, kradser du i den tørre hud, hvilket kan give dig en øreinfektion.

Du skal naturligvis helst høre så godt som overhovedet muligt

Fra forskning ved vi, at en god hørelse er fundamentet for et godt helbred. Vi har alle hørt historier om folk, som har puttet en genstand ind i øregangen for at rense lidt.

Pludselig er det gået galt, og personen har fået skubbet genstanden helt ind i øret. Måske har de endda lavet hul i deres egen trommehinde. Ja, det sker faktisk!

Derfor anbefaler vi, at du i stedet bruger en ørespray. Det er en nem, bekvem og sikker måde at fjerne ørevoks på. Desuden har f.eks. Alpine Ear Spray en sikker dysespids, så du lige netop undgår at trykke ind på trommehinden.

Drop vatpinde og brug i stedet en ørespray

Renser du ører med vatpinde, så fjerner du ikke ørevoksen

Du skubber faktisk bare en del af ørevoksen længere ind i øret! Dette kan forårsage propper, som kan være både hørenedsættende og direkte smerterfulde.

Det får ofte folk til at blive mere aggressive i deres brug af vatpinde. I sidste ende kan du derfor komme til at lave hul i trommehinden, når du stikker genstande ind i øret. Desuden er det ikke ualmindeligt, at du går fra at bruge vatpinde til lige at stikke genstande som eksempelvis kuglepenne ind i øret, for lige at klø lidt. Så lurer katastrofen altså lige om hjørnet, for dermed bliver det pludselig nemt at komme til at lave hul i trommehinden.

Måske endda med varige skader som det uheldige resultat.

Hvordan renser man bedst ørerne?

Ørevoksen dannes af talgkirtler i øregangen og sørger for at holde ørerne rene. Desuden filtreres skidt som støv og shampoorester fra, så det ikke sætter sig som infektion. Når øregangen fungerer normalt, vil det ikke være nødvendigt at rengøre det.

Du kan ofte nøjes med at fjerne det ørevoks, som du kan få fat i med fingrespidserne. Så hold dig fra at putte vatpinde og andre lange eller skarpe genstande ind i øret.

Det er meget forskelligt, hvor meget ørevoks vi producerer. Nogle mennesker kan producere så meget ørevoks, at det går ud over hørelsen. Har du eksempelvis en krumning i din øregang, kan ørevoksen sætte sig fast og danne større og større propper.

Ørevoksprop i øret

Føler du, at du har en ørevoksprop siddende i øret, som du ikke kan komme af med? Så kan du prøve med en ørespray.

Det er både sikkert og bekvemt med en ørespray. Det er trods alt et produkt, der er skabt lige netop til dette formål.

Vil du vide mere om ørevoks?

Vi har samlet en ørevoks FAQ, hvor du kan finde svar på de fleste spørgsmål.