FAQ om ørepropper og høreværn: Du har spørgsmål, og her er svarene!

Bliv klogere på, hvordan ørepropper og høreværn fungerer. Og ikke mindst hvordan du bedst gør brug af disse og beskytter din hørelse.

Klik på krydset udfor spørgsmålet for at læse svaret…

Hvordan indsætter jeg ørepropper korrekt?

Den medfølgende applikator kan nemt anvendes til at indsætte ørepropper. Så kan du være tryg ved, at det gøres korrekt.

Skub den over stilken af øreproppen, løft øret lidt og placer øreproppen i øret. Derefter drejer du applikatoren lidt, indtil øreproppen er på plads. I videoen herunder kan du se præcis, hvordan det gøres:

Ørepropperne passer ikke rigtigt til mine ører. Hvad gør jeg?

Hvert øre er unikt. Til produktion af vores universelle ørepropper, bruges et gennemsnitligt øre dog til størrelsesforhold.

Heldigvis er alle universal ørepropper fra Alpine lavet af det særlige AlpineThermoShape materiale. Varmen fra dit øre gør, at ørepropperne tilpasses formen af din øregang.

Hvis ørepropperne stikker lidt fra øret, kan du forsigtigt trække filteret lidt ud. Du kan så klippe et lille stykke af stilken. Vær dog opmærksom på at klippe det korrekt, da filtret ellers ikke vil passe ordentligt længere.

Bemærk: Dette trick kan ikke benyttes på Alpine SleepSoft og Alpine FlyFit.

Hvad er det bedste høreværn til børn?

Det bedste høreværn til børn afhænger i stor stil af, hvad barnet selv foretrækker. Der findes både ørepropper og høreværn til børn.

Hvis dit barn helst vil have høreværn, der sidder uden på ørerne, så er Alpine Muffy høreværn en rigtig god løsning. Det findes oven i købet i flere farver, hvilket mange børn synes er sjovt. Så kan de selv vælge og vil ofte synes bedre om at have høreværnet på. Du kan se udvalget og bestille Alpine Muffy høreværn her >

Der findes også Alpine Muffy Baby høreværn, hvis du har en baby eller småbørn. Så er der en blødere justérbar elastisk hovedbøjle fremfor en hård bøjle. Du finder Muffy Baby høreværn her >

Mange børn foretrækker ørepropper fremfor høreværn. Enten fordi de ikke kan lide udseendet på høreværn, eller fordi det presser på deres ører. Derfor findes der også Alpine Pluggies Kids, der er ørepropper skabt specielt til børn. Dit barn kan både svømme og sove med Pluggies Kids ørepropper. Derudover er de naturligvis også gode mod støj til både hverdag, fest og koncerter.

Læs mere om Pluggies Kids ørepropper til børn her >

Fælles for alle ovenstående løsninger er, at de modvirker høretab- og skader hos børn. Det væsentlige er derfor at finde den løsning, dit barn gerne bruger mest muligt, når det virkelig gælder. 

Må børn sove med ørepropper?

Det hurtige svar er ja! Det lidt mere omfattende svar er naturligvis, at det kræver en øreprop, der er udviklet til børns ører. Sådanne ørepropper har Alpine skabt med Pluggies Kids.

Alpine Pluggies Kids er de helt rigtige ørepropper til børn, da de er udviklet specielt til børns ører. Derfor kan disse ørepropper også bruges som soveørepropper til børn.

Du finder Pluggies Kids ørepropper til børn her >

Foruden søvn kan Pluggies Kids ørepropper også bruges til svømning samt som almindeligt høreværn mod støj og larm.

Hvad er forskellen på skum og filter ørepropper?

Herunder kan du se ligheder og forskelle på skum- og filter-ørepropper

Fordele Skum Filter
Dæmpning ja ja
Dæmpning af udvalgte (fremfor alle) lyde nej ja
Kan tale stadig høres nej ja
Behagelig ved længere tids brug udvalgte ja
Undgå følelse af isolering nej ja
Udligning af tryk nej ja
Hygiejne ja* ja
Kan genbruges efter rengøring  nej ja
Kan tilpasses mindre øregange  nej ja

* ved engangsbrug

Kan jeg udskifte filtrene i mine ørepropper?

MotoSafe, MusicSafe Classic og MusicSafe Pro leveres med flere sæt filtre, der alle har forskellige niveauer af dæmpning.

Disse filtre er nemme at udskifte. Du holder blot øreproppen i et fast greb, hvorefter du langsomt trækker det farvede filter ud. Derefter kan du ganske enkelt indsætte et andet filter i øreproppen.

Opbevar de forskellige filtre i den medfølgende æske eller beholder, så de ikke bliver væk.

Kan jeg få gode engangsørepropper?

Ja da, der findes også gode engangsørepropper, hvis du blot ønsker basalt høreværn.

Du kan købe Plug&Go, der indholder 10 styk ørepropper (det vil sige 5 sæt). Disse ørepropper kan du bare smide væk efter brug.

Læs mere om Plug&Go lige her >

Hvor længe holder universal ørepropper?

Dette afhænger naturligvis af, hvor ofte du bruger dem. Universal ørepropper, der bruges og slides dagligt, holder gennemsnitligt i tre til fire måneder.

SleepSoft ørepropper bruges typisk næsten hver nat, og kan alligevel holde i tre til fire måneder.

SwimSafe, FlyFit og Pluggies Kids ørepropper bruges normalt ikke så hyppigt, og kan derfor typisk holde i op til to år.

Regelmæssig rengøring med lunkent vand og sæbevand kan desuden forlænge levetiden af ørepropper.

Hvorfor er for meget støjdæmpning dårligt?

For meget dæmpning kan skabe en følelse af at være isoleret, fordi det blokerer de fleste toner. Det kan endda forårsage desorientering, svimmelhed og kvalme. Når øreproppen lukker helt af, kan det også resultere i, at du føler dig træt meget hurtigere.

I særlige tilfælde, hvor du har behov for at være ekstra godt beskyttet mod overdreven skadelig støj, har vi udviklet filtre, der dæmper visse toner og ikke andre. Dette sikrer, at du fortsat kan høre de vigtige lyde.

Du kan derfor køre på motorcykel uden at beskadige din hørelse, mens du alligevel stadig er i stand til at høre lyde fra anden trafik, din motorcykel, en sirene og nogen, der dytter.

Du kan også gå til en koncert, hvor du beskytter din hørelse, uden at gå på kompromis med kvaliteten af musik. Eller mulighed for samtale med andre mennesker for den sags skyld.

Denne mulighed for at få “i pose og sæk” er takket være ørepropper med filtre, der fungerer som intelligent høreværn. Skum ørepropper lukker til gengæld af for alle lyde, og det har givet mange en dårlig oplevelse med ørepropper.

Se udvalget af ørepropper med filter til ethvert formål her >

Hvordan undgår jeg hyletoner og ondt i ørerne efter en bytur?

Den irriterende hyletone, eller anden form for irritation eller smerter i ørerne, kan forebygges ved at bære høreværn i form af ørepropper. Der findes mange varianter, der sikrer, at du samtidig kan høre samtale, mens støjen filtreres fra. Desuden er de praktisk taget usynlige.

De næsten usynlige og utroligt komfortable PartyPlug ørepropper, er perfekte til koncerter, byture og festivaler. Læs mere om dem lige her >

Hvad er forskellen på PartyPlug og MusicSafe ørepropperne?

En af de væsentligste forskelle er antallet af medfølgende filtre.

MusicSafe Classic er specielt designet til musikere, og inkluderer to separate sæt filtre med forskellige niveauer af dæmpning. Som musiker vil denne valgmulighed sikre, at du selv kan bestemme dæmpningen. Uanset om du spiller i et studie eller optræder. Og uanset hvilket instrument, du spiller. Læs mere om MusicSafe Classic her >

PartyPlug er til gengæld beregnet til at gå ud til koncerter og festivaler. Disse ørepropper har kun ét sæt filtre. Lidt firkantet sagt, så er MusicSafe til musikeren, mens PartyPlug er til tilskueren. Læs mere om PartyPlug her >

Fælles for begge er, at de ønsker at nyde musik og samtidig passe på hørelsen.