AlpineThermoShape materialet i Alpine ørepropper

Hvad er AlpineThermoShape egentlig? Kort sagt er det materialet, der gør Alpine ørepropper så ekstremt behagelige at bruge. Denne egenskab sikrer, at du ikke tager ørepropperne ud før tid.

Desuden er AlpineThermoShape naturligvis allergivenligt, så du ikke oplever kløe eller irritation fra dine ørepropper. Læs mere om materialet og øreproppers dæmpningsværdi her på siden!

AlpineThermoShape er det bløde og ekstremt formbare materialet, der er udviklet specielt til Alpine ørepropper. Ørepropper fra Alpine kan bruges igen og igen, da dette materiale nemt kan rengøres og derfor genbruges mange gange, hvis du passer godt på dine ørepropper.

AlpineThermoShape

Alpine universal øreproppen er skabt udelukkende af det unikke AlpineThermoShape™ materiale, da det også har en dæmpende egenskab i sig selv. Ellers er den dæmpende egenskab i ørepropper særlige filtre, men det vender vi tilbage til.

Uanset hvordan AlpineThermoShape materialet bruges i øreproppen, så er det kropsvarme, der gør det thermoplastiske materiale blødere. Dette sikrer, at selve ørepropper tilpasses det enkelte øre og således opnås en ideel pasform. Når pasformen er på plads, vil øreproppen ganske enkelt sidde bedre og sikrere, hvilket både giver optimal effekt og gør, at du kan have ørepropperne i længere tid.

Det unikke thermoplastiske materiale er udviklet eksklusivt af Alpine og er ekstremt allergivenligt. De fleste andre ørepropper med filtre på markedet er lavet af silikone. Dog er der en udfordring med dette materiale, da det er langt hårdere. Desuden vil silikone ørepropper ofte også indeholde farvestoffer, der kan give allergiske reaktioner hos brugeren.

AlpineThermoShape™ materialet er:

  • Allergivenligt
  • Fri for silikone
  • Fri for latex
  • Indeholder ingen farvestoffer
  • Indeholder ingen ftalater

Ovenstående betyder også, at AlpineThermoShape helt overordnet ikke skaber allergiske reaktioner hos brugerne

Dæmpningsværdier for Alpine ørepropper

Foruden AlpineThermoShape, der gør ørepropperne behagelige, er det faktisk filtrene i Alpine ørepropper, der giver den beskyttende egenskab. Firkantet sagt, så gør AlpineThermoShape ørepropperne behagelige, mens filtrene står for den egentlig dæmpningsværdi.

Hvad er dæmpningsværdi?

Og hvad betyder “dæmpningsværdi” så, når vi taler om ørepropper? Tallet for dæmpningsværdi angiver, hvor meget den enkelte øreprop (eller rettere, filtrene heri) kan dæmpe støjen.

Det gælder både for højfrekvente lyde (såsom hvinen) og de lavfrekvente lyde (eksempelvis brummen) samt de mellemfrekvente. De mellemfrekvente lyde er reelt alt mellem hvinen og brummen, der i dette eksempel repræsenterer de to yderpunkter.

Alpine har udviklet ørepropper til et væld af formål, da der naturligvis er forskel på, om du skal til koncert, arbejder på en byggeplads eller blot skal bruge ørepropper til en god nattesøvn. Derfor er der også forskellige dæmpningsværdier, da en fly-øreprop som Alpine FlyFit, typisk ikke skal dæmpe lige så meget som eksempelvis arbejds-øreproppen Alpine WorkSafe.

I skemaet herunder kan du se dæmpningsværdier for de forskellige Alpine ørepropper:

PRODUKT DÆMPNING GODE TIL
Alpine SwinSafe 10 db Svømning
Alpine MusicSafe Pro Hvidt filter = 16 db / Sølv filter = 19 db / Guld filter = 22 db At høre/spille musik
Alpine MusicSafe Classic Sølv filter = 17 db / Guld filter = 18 db At høre/spille musik
Alpine FlyFit 17 db Flyture
Alpine MotoSafe Tour 17 db Motorcykelture
Alpine PartyPlug 19 db At gå i byen, koncerter og festivaler
Alpine Motosafe Race 20 db Motorcykelture
Alpine Motosafe Pro Sort filter = 17 db / Rødt filter = 20 db Motorcykelture
Alpine PartyPlug Pro Natural 21 db At gå i byen, koncerter og festivaler
Alpine WorkSafe 23 db Gør det selv, åbne kontorer
Alpine SleepSoft 25 db At sove, studere
Alpine Pluggies Kids 25 db Koncentration i skolen, svømning, flyture, lytte til musik

Skal du bruge hjælp til at finde de rigtige ørepropper?

Navnene på Alpine ørepropper angiver ret præcist, hvad den enkelte øreprop er udviklet til, så forhåbentlig er ovenstående skema meget nemt at afkode.

Brænder du alligevel inde med spørgsmål, så er vi altid klar til at svare på disse. Du kan kontakte os via chat, telefon eller e-mail på Japebo.dk, der er din online høreshop. Vi har ørepropper til ethvert formål samt tilbehør til alle høreapparatmærker på det danske marked.

Du kan finde en oversigt med alle Alpine ørepropper her på Lyt og Beskyt, der har en informationsside for alle typer ørepropper, men ellers er du altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål til Alpine produkter.

Klik her og find vores kontaktinformation på Japebo.dk eller stil spørgsmål direkte i chat-funktionen på siden.